Cursus

 
In deze cursus wordt niet alleen aandacht besteed aan de voeding die bij je past, maar wordt er ook aandacht besteed aan de basistechnieken zoals snijden, bouillon maken, zuurdesembrood baken, roken en fermenteren. De groep zal niet groter zijn dan 8 personen, waardoor er voldoende aandacht is voor iedere cursist. De kosten bedragen €195 p.p. en is all-in.

 • Les 1

  In de eerste les wordt er een introductie tot de 5 elementen gegeven. Hierna wordt er aan de slag gegaan met diverse snijtechnieken en wordt er een bouillon getrokken. Ook wordt er door iedereen een klachtenformulier ingevuld welke de basis voor de derde les zal vormen.

 • Les 2

  In de tweede les leren jullie praktische ontbijtjes, een lekker hoofdgerecht en een aantal gezonde tussendoortjes te maken. Al deze gerechten zullen gericht zijn op het Aarde element en de maag en milt. De ingemaakte groenten worden mee naar huis genomen.

 • Les 3

  In deze les liggen er gepersonaliseerde recepten klaar. De recepten zijn gebaseerd op je ingevulde klachten lijst. Door middel van deze recepten kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Tevens krijg je een map met voedingsmiddelen en recepten mee die je zullen helpen in het kiezen van gerechten en ingrediënten in het dagelijkse leven.


“De 5 elementen voeding helpen je lichaam in balans te brengen. Je hebt bijvoorbeeld last van oprispend maagzuur. Dit kan o.a. door stress veroorzaakt zijn. Mijd scherpe ingrediënten zoals ui, prei en peper (het mag in lichte maten gebruikt worden) en drink brandnetel – zoethout thee. Ook voldoende water drinken kan de klacht onderdrukken.”

Meedoen met deze cursus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Recepten mee
 • Datum in overleg
 • Vanaf 6 deelnemers