Verantwoord afval cursus

Meedoen met deze cursus

Volgens onderzoekers van TNO neemt het aantal mensen met overgewicht schrikbarend toe. Ongeveer de helft van de volwassenen heeft overgewicht, waarvan 11% ernstig. Ook overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Veel mensen nemen te straffe maatregelen, die ze niet vol kunnen houden en dus een wisselend resultaat geven. Daarbij zijn niet alle methoden om af te vallen even verantwoord. Als u snel afvalt komt het lichaam in een jojo-effect terecht. Hierdoor verzwakt de lichaamsgezonde Qi waardoor je gezondheid ernstig onderdruk komt te staan.

Hoe valt u gezond & verantwoord af? Daar gaan wij u bij helpen. Ons afvalprogramma bestaat uit meerdere facetten:

  • Behandeling door de acupuncturist
  • Individuele consulten m.b.t uw dieet
  • Kooklessen

Gezonder leven gaat over het algemeen niet binnen een dag. Om te zorgen dat u het volhoudt, gaan we samen kijken naar uw eetpatroon, en wat hierin veranderen moet. Omdat enkel recepten mee geven niet onze stijl is, wordt u onder begeleiding van een kok wijzer in de keuken. Na het programma bent u verantwoord aan het afvallen, en is de kans op slank blijven aanzienlijk gestegen.

Om het afvallen te laten slagen werken we samen met de acupuncturist van praktijk Yangming: Anja Braber. Zij neemt de diagnose bij u af en u krijgt een persoonlijke acupunctuurbehandeling. Daarnaast krijgt u een kruidenformule, welke u moet helpen afvallen.  Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen zult u er rekening mee moeten houden dat natuurlijk afvallen ook enige tijd kost. Aangezien acupunctuur en gezonde voeding een holistische benadering kent, wordt de hele mens en daarmee ook de onderliggende klacht behandeld.

Het behandelplan is als volgt:

U komt 5 weken achter elkaar voor een acupunctuurbehandeling, daarna komt u om de week. De kruiden blijft u gebruiken tijden de behandelperiode.

Daarnaast volgt u 4 kooklessen, waarbij u leert het spijsverteringsstelsel te versterken. Door de kooklessen krijgt u meer handigheid in de keuken omdat we ons specifiek richten op kooktechnieken en geschikte ingrediënten. Voor extra begeleiding worden er 4 consulten ingepland zodat ook 1 op 1 vragen beantwoord kunnen worden.

Voor meer informatie of deelname aan het traject kan er opgegeven worden via info@5 elementenkookstudio.nl of info@praktijkyangming.nl


“De 5 elementen voeding helpen je lichaam in balans te brengen. Je hebt bijvoorbeeld last van oprispend maagzuur. Dit kan o.a. door stress veroorzaakt zijn. Mijd scherpe ingrediënten zoals ui, prei en peper (het mag in lichte maten gebruikt worden) en drink brandnetel – zoethout thee. Ook voldoende water drinken kan de klacht onderdrukken.”

Meedoen met deze cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Recepten mee
  • Datum in overleg
  • Vanaf 6 deelnemers